Pivní přátelé, aktuáně máme na čepu:
10° Rocker - světlý nefiltr
12° Woodman - polotmavý nefiltr
13° Jazzman – černý nefiltr
Pilsner Urquell
Birell pomelo / grep
Pivu zdar!
V naší restauraci si můžete vychutnat tradiční plzeňský ležák čepovaný stylem tzv. NA HLADINKU. Tento mistrovský styl nám dáva možnost ochutnat pivo v jeho nejlepší kvalitě a svěžesti, kdy se do perfektně umyté, nachlazené a mokré sklenice načepuje pivo na jeden zátah. Pivo načepováno tímto stylem je charakteristické velkým obsahem tzv. ,,mokré” krémové pěny, která je ovšem plná piva – proto by se nemělo stát, že pivo ,,nedojde”. Pivo je dobře pitelné, má skvělý říz a při postupném upíjení se na sklenici tvoří kroužky, tzv. HLADINKY.
Ochutnejte také plzeňské pivo 3x jinak:
ŠNYT – Tzv. košt je tradičním způsobem čepování, kterým hostinštní ochutnávali nově naražené sudy. Jedná se o malé pivo čepované do půllitrové sklenice s velkým obsahem pěny, které má jemnější říz než klasická hladinka.
MLÍKO – Další z tradičních stylů, kdy se do půllitrové sklenice načepuje pouze pivní pěna. Pivo by se mělo vypít ihned po načepování, po odstání by totiž připomínalo zvětralé pivo díky nízkému obsahu CO2. Charakteristická je jeho nasládlá chuť, proto si ho oblíbily především ženy.
ČOCHTAN – Pivo pro opravdové znalce, kdy se do sklenice načepuje pouze pivo bez pěny, přesně naopak než u mlíka. Pivo má obrovský říz a velký obsah CO2.